Skip to content
Back to Recipes

Tilli ja murulauguga lõheburgerid

Tilli ja murulauguga lõheburgerid

Ingredients (8 people):

  • 1 kg hakitud lõhet (nahata)
  • 1 kimp tilli (peenelt hakitud)
  • 30 ml murulauku (peenelt hakitud) (±2 spl)
  • Maitsestamiseks soola ja pipart
  • 15 ml oliiviõli praadimiseks (±1 spl)
  • Avokaadomajonees
  • 3 koriandrioksa
  • 1 suur küps avokaado
  • 75 g majoneesi (±⅓ tassi)
  • 1/2 laimi (mahl)
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks
  • Burgerikuklid, viilutatud punane sibul, viilutatud kurk, lehtsalat...

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Pange lõhe, murulauk, till, sool ja pipar keskmise suurusega kaussi ning segage, kuni segu on ühtlane.

  • Jagage segu võrdselt 8 portsjoniks ja vormige hamburgeripressi abil pätsikesteks*.

  • Lisage suurele praepannile õli ning asetage see keskmisele kuumusele. Kui õli on praadimiseks valmis, praadige pätsikesi kummaltki poolt 3-4 minutit, kuni need on kuldpruunid ning läbi küpsenud sisetemperatuurini 63°C / 145°F.

  • Eemaldage burgerid pannilt ja laske enne serveerimist 5 minutit seista.

  • Seni hakkige teratarvikuga SuperSonic Chopper kõrge hakkuri abil peenelt koriander. Eemaldage tera ja pange selle asemele labidatarvik. Lisage allesjäänud koostisosad avokaadomajoneesi jaoks, katke ja tõmmake juhet, kuni sisu on hästi segunenud ja ühtlane.

  • Serveerige burgerid burgerikuklite vahel avokaadomajoneesi ning soovitud lisanditega.

Additional Note: