Skip to content
Back to Recipes

Porgandi-, peedi- ja porrugratään

Porgandi-, peedi- ja porrugratään

Ingredients (4 INIMESELE):

  • 400 g porrut (ainult valged osad)
  • 1 l keevat vett
  • 500 g porgandit
  • 500 g toorest punapeeti
  • 3 küüslauguküünt
  • 3 rohelist sibulat
  • 3 tbsp oliiviõli (± 45 ml)
  • 6 petersellivart
  • 50 g riivsaia
  • 30 g metspähkli pulbrit
  • soola ja pipart
  • 2 tbsp shoyut või sojakastet (± 30 ml)

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 1 h

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Eelsoojendage ahi pöördõhuga režiimis 7-8/220 °C peale.

  • Lõigake porrulaugu valge osa 2 cm pikkusteks tükkideks (rohelise osa võib säilitada supi jaoks). Pange porru UltraPro 2L nõusse, valage sellele 1L keevat vett ning laske 10 min seista, seejärel kurnake.

  • Koorige porgandid ja lõigake 1 cm viiludeks. Koorige peedid, lõigake +2cm viiludeks, loputage ning kuivatage paberrätikuga.

  • Koorige küüslauguküüned, lõigake pooleks ning eemaldage roheline südamik. Lõigake roheline sibul pooleks.

  • Lisage porgandid, peedid, 2 kooritud küüslauguküünt ning sibul kurnatud porru hulka UltraPro nõus. Tilgutage peale oliiviõli ning segage õrnalt silikoonspaatli abil.

  • Katke ja küpsetage 40 minutit.

  • Hakkige Smooth Chopper hakkuri abl petersellilehed allesjäänud küüslauguküünega. Lisage riivsai, metspähkli pulber, näpuotsatäis soola ning segage uuesti.

  • Pärast köögiviljade küpsetamist 40 min lisage shoyu, pipar ning segage õrnalt, seejärel raputage peale Smooth Chopper hakkuri sisu.

  • Küpsetage kaaneta veel 20 minutit temperatuuril 6-7/190°c.

Additional Note:

PEET võib aidata kaasa maksa mürkidest vabastamisele. See sisaldab aineid, mis toetavad maksafunktsiooni, ning millel on ka roll vere puhastamisel.