Skip to content
Back to Recipes

Klassikaline šokolaadikook

Klassikaline šokolaadikook

Ingredients (6 people):

  • 125 g tumedat šokolaadi
  • 125 g pehmet võid
  • 150 ml suhkrut
  • 3 muna
  • 300 ml jahu
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Glasuur:
  • 200 g šokolaadi
  • 1 sl piima

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

Lõigake šokolaad ja või U-seeria kööginoaga ühesuurusteks tükkideks ja pange 1,5-liitrisse ümarasse  MicroCooki. Asetage kaas peale ja sulatage 2 min. võimsusel 600 W.

Võtke nõu mikrolaineahjust välja ning segage sisu silikoonkaabitsaga, kuni konsistents on ühtlane. Lisage suhkur ja seejärel muna.

Segage jahu, söögisooda ja küpsetuspulber 4,5 l segamiskausis kokku ning lisage vähehaaval ja segades taignasse, kuni konsistents on ühtlane.

Küpsetage kooki ilma kaaneta 7–8 min. võimsusel 600 W. Torgake koogi sisse tikk, et näha, kas see on valmis. Vajaduse korral küpsetage veel veidi aega.

Võtke kook mikrolaineahjust välja ning laske 10 min. jahtuda, enne kui selle vormist välja võtate. Lükake küljed silikoonkaabitsaga ettevaatlikult lahti ja kummutage kook taldrikule.

Glasuur: peske 1,5-liitrine ümar  MicroCook puhtaks ja kuivatage. Lõigake šokolaad U-seeria kööginoaga ühesuurusteks tükkideks ja pange 1,5-liitrisse ümarasse MicroCooki. Lisage piim, segage silikoonkaabitsaga ja pange kaas peale. Kuumutage mikrolaineahjus 2½ min. võimsusel 600 W.

Kui kook on jahtunud, katke see silikoonist spaatli abil šokolaadiglasuuriga.