Skip to content
Back to Recipes

Kartulisai

Kartulisai

Ingredients (0 people):

  • 300 g kartuleid
  • 25 g pärmi
  • 50 ml vett
  • 1 tl suhkrut
  • 300 ml lahjat toatemperatuuril piima
  • 1,5 tl soola
  • 600 g (1l) jahu
  • 2 sl neutraalse maitsega õli

Preparation time: 150 min.

Cooking time: 30 min.

Difficulty: average

Preparation:

Keetke kartulid vees pehmeks. Tampige need pudrunuiaga pudruks ja jahutage.

Pange pärm 4,5-liitrisse segamiskaussi ja lahustage suhkruga vees, kasutades segamislusikat.

Lisage kartulid, 1 sl õli ja piim ning segage. Seejärel lisage sool ja vähehaaval jahu. Segage korralikult, kuni tainast saab pall.

Kallake tainas jahuga ülepuistatud Bake-to-Basicsi küpsetusalusele ja sõtkuge 6−8 min., kuni tainas on sile, elastne ja pooltahke.

Valage 1 sl õli segamiskaussi ja kõigutage kaussi, et õli jaotuks ühtlaselt. Pange kaussi tainas ja veeretage seda kausis, kuni kogu taina pind saab õliseks. Pange kausile kaas peale ja laske tainal kerkida 1 tund või kuni kaas lahti tuleb.

Lööge tainas alla, pange see UltraPro 3,5-liitrisse kaanega ahjuvormi ning laske veel kord poole suuremaks kerkida, u 35 min. Enne küpsetamist pintseldage tainast kergelt veega ja puistake veel pisut jahu peale.

Võtke küpsetusrest välja ning eelkuumutage ahi 200 kraadini. Küpsetage 30-35 min. ilma kaaneta. Viimaseks 15 min. pange kaas peale, et koorik liiga tumedaks ei küpseks.

Võtke sai vormist välja ning laske sellel küpsetusresti peal jahtuda.