Skip to content
Back to Recipes

Juustused riisikroketid

Juustused riisikroketid

Ingredients (24 people):

  • 90 g juustu (emmental või parmesan)
  • 270 g risotoriisi (Arborio) (±1⅓ tassi)
  • 700 ml vett (±2¾ tassi)
  • 30 g võid (±2 spl) (pehmendatud)
  • Soola ja pipart
  • Leivakate
  • 30 g riivsaia (±¼ tassi)
  • 65 g juustu (parmesan või emmental)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 38 min.

Standing time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Riivi terve (90 g ja 65 g) juust, kasutades Grate N Store riivi, kuid hoia riisi ja paneeringu jaoks mõeldud kogused eraldi.

  • Loputage riisi sõela abil ning kurnake, kuni vesi on selge.

  • Lisage riis ja vesi Eazy Rice riisikeetjasse, sulgege ning valmistage mikrolaineahjus 16-18 minutit 600 vati juures. Laske sel 5 minutit seista. Kui riisivalmistaja põhjas on vett, valmistage seda mikrolaineahjus veel 1-2 minutit.

  • Lisage või, riivjuust, sool ja pipar, seejärel segage, kuni või on täielikult sulanud. Laske sel 10-15 minutit seista, ärge oodake kauem, muidu läheb segu liiga jäigaks ning seda võib olla keerulisem välja võtta.

  • Eemaldage plaat ahjust ja soojendage ahju konvektsiooniga temperatuurini 220°C.

  • Leivapuru valmistamine: Segage SuperSonic Chopper Extra hakkuriga riivsai ja riivitud juust, seejärel valage keskmise suurusega kaussi.

  • Asetage silikoonist servadega küpsetusalus külmale ahjurestile või metallist ahjuplaadile.

  • Kasutades keskmise suurusega multikulpi, vormige kroketid valmis, veeretage neid riivsaia ja juustu segus ja asetage seejärel küpsetusplaadile.

  • Küpsetage umbes 20 minutit. Serveerige suupiste või eelroana rohelise salatiga.

Additional Note: