Skip to content
Back to Recipes

Kreemjas parmesani-brokolivorm

Kreemjas parmesani-brokolivorm

Ingredients (6 people):

  • 3 suurt brokoli õisikut (±1.5 kg)
  • 1 väike sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 75 ml oliiviõli (±⅓ tassi)
  • Sool ja pipar
  • 150 g parmesani juustu
  • 60 g nisujahu (±1½ tassi)
  • 60 ml päevalilleõli (±¼ tassi)
  • 600 ml piima (toatemperatuuril) (±2½ tassi)
  • 1 näputäis riivitud muskaatpähklit
  • 250 ml vahukoort (±1 tassi)

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 40 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Eelkuumutage ahi temperatuurile 250°C

  • Lõigake brokoli väikesteks õisikuteks, peske ja kurnake.

  • Koorige sibul ja küüslauk ning tükeldage need peeneks.

  • Paigutage brokoli, tükeldatud sibul ja küüslauk, oliiviõli, sool ja pipar suurde segukaussi ning segage kokku. Valage UltraPro 3,3 l anumasse ja küpsetage 20 min

  • Vähendage kuumust temperatuurile 220°C.

  • Riivige parmesan Grate N Store riivi abil.

  • Segage MicroCook 1 l kannus jahu ja päevalilleõli. Lisage sool ja pipar ning seejärel lisage pidevalt segades aeglaselt piim*. Katke ja kuumutage mikrolaineahjus 3 minutit võimsusel 600 vatti. Segage ja küpsetage mikrolaineahjus täiendavad 2 min, segage uuesti ning seejärel lisage riivitud muskus, pool riivitud parmesanist ning vahukoor.

  • Valage segu UltraPro-s olevale brokolile, puistake peale allesjäänud parmesan ning küpsetage ahjus kaaneta ligikaudu 15 min.

Additional Note:

* Vispel sobib täiuslikult segamiseks MicroCook kannus ilma selle kriipimist kartmata.