Skip to content
Back to Recipes

Pärlkana juursellerikrõpsudega

Pärlkana juursellerikrõpsudega

Ingredients (8 people):

  • 250 g spekuloosiküpsiseid
  • 300 g küpsetatud kastaneid
  • 200 g foie gras'd (võib asendada seahakklihaga)
  • 2 pärlkana (kumbki 1,5 kg)
  • 3 tbsp brändit (± 50 ml)
  • 50 g võid
  • Soola ja pipart
  • 2 2 selleripalli (kumbki u 800 g)
  • 2 tbsp oliiviõli (± 30 ml)
  • Kokteilipulgad

Preparation time: 25 min.

Cooking time: 2 h 35 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: advanced

Costs: high

Preparation:

  • Eelsoojendage ahi 180°C / Th 6 peale.

  • Jahvatage Extra Chefis spekuloosiküpsised kahes jaos kuni need on täiesti puru. Purustage Extra Chef hakkuris kastanid Tehke foie gras kuubikuteks.

  • Segage 3 l segukausis KPT silikoonspaatli abil purustatud küpsised purustatud kastanite ning kuubikuteks tehtud foie gras’ga.

  • Täitke pärlkanade sisemused spekuloosiseguga ja kasutage hambatikke, et igaüks neist kinni panna.

  • Pange pärlkanga UltraPro 5,7 l ja valage peale väike kogus brändit. Puistake peale väikeseid võitükke. Maitsestage soola ja pipraga.

  • Katke ja küpsetage pärlkana 1 tund 45 minutit. Võtke see ahjust välja ja laske 5 minutit seista.

  • Koorige selleripallid ja lõigake 8 tükiks. Lõigake neid uuesti ja tehke Chef Press tükeldaja (10 mm) abil pulgakesteks. Pange need oliiviõliga Space Saver 2 l kaussi. Sulgege
    1. kauss ja raputage hästi segamiseks.

  • Pange need UltraPro 3,3 l kaanega potti ja küpsetage 40 min temperatuuril 210°C / Th 7, seejärel eemaldage kaas ja küpsetage veel 10 min.

  • Vajadusel soojendage pärlkana ahjus üles. Lõigake see tükkideks ning serveerige täidise, kastme ja selleripulkadega.

Additional Note:

Nõuanne: selleripulkade tegemisel saate kasutada ka MandoChefi (säte 9:9).