Ingredients (8 people):
- 250 g spekuloosiküpsiseid
- 300 g küpsetatud kastaneid
- 200 g foie gras'd (võib asendada seahakklihaga)
- 2 pärlkana (kumbki 1,5 kg)
- 3 tbsp brändit (± 50 ml)
- 50 g võid
- Soola ja pipart
- 2 2 selleripalli (kumbki u 800 g)
- 2 tbsp oliiviõli (± 30 ml)
- Kokteilipulgad
Preparation time: 25 min.
Cooking time: 2 h 35 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: advanced
Costs: high
Preparation:
Eelsoojendage ahi 180°C / Th 6 peale.
Jahvatage Extra Chefis spekuloosiküpsised kahes jaos kuni need on täiesti puru. Purustage Extra Chef hakkuris kastanid Tehke foie gras kuubikuteks.
Segage 3 l segukausis KPT silikoonspaatli abil purustatud küpsised purustatud kastanite ning kuubikuteks tehtud foie gras’ga.
Täitke pärlkanade sisemused spekuloosiseguga ja kasutage hambatikke, et igaüks neist kinni panna.
Pange pärlkanga UltraPro 5,7 l ja valage peale väike kogus brändit. Puistake peale väikeseid võitükke. Maitsestage soola ja pipraga.
Katke ja küpsetage pärlkana 1 tund 45 minutit. Võtke see ahjust välja ja laske 5 minutit seista.
Koorige selleripallid ja lõigake 8 tükiks. Lõigake neid uuesti ja tehke Chef Press tükeldaja (10 mm) abil pulgakesteks. Pange need oliiviõliga Space Saver 2 l kaussi. Sulgege
1. kauss ja raputage hästi segamiseks.Pange need UltraPro 3,3 l kaanega potti ja küpsetage 40 min temperatuuril 210°C / Th 7, seejärel eemaldage kaas ja küpsetage veel 10 min.
Vajadusel soojendage pärlkana ahjus üles. Lõigake see tükkideks ning serveerige täidise, kastme ja selleripulkadega.
Additional Note:
Nõuanne: selleripulkade tegemisel saate kasutada ka MandoChefi (säte 9:9).