Skip to content
Back to Recipes

Merikurat au gratin lambaliha-salatipestoga

Merikurat au gratin lambaliha-salatipestoga

Ingredients (4 people):

  • 4 merikuradi fileed (± 150-180 g igaüks))*
  • Soola ja pipart
  • 3 tsp 3 tl sidrunimahla (± 15 ml)
  • 100 g lambsalatit
  • 50 g kreeka pähklit
  • 100 ml oliiviõli
  • 1 tsp soola (± 5 ml)
  • 1 tsp päevalilleõli (± 5 ml)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 25 min.

Difficulty: average

Costs: middle

Preparation:

  • Eelsoojendage ahi 200°C / Th 6-7 peale.

  • Maitsestage merikurat soola ja pipraga ning pigistage peale sidrunimahla.

  • Peske hoolikalt lambsalat ja kuivatage salatikeerutajas. Pange lambsalat ja kreeka pähklid Extra Chef hakkurisse ja tükeldage peenelt. Lõpetuseks lisage oliiviõli ja sinepit ning maitsestage soolaga.

  • Määrige määrdeharja abil UltraPro 3,3 õliga, seejärel tehke sama kalaga, määrides sinna Extra Chefis olev segu.

  • Katke ja küpsetage ahjus umbes 25 min. Poolepeal eemaldage kaas.

  • Serveerige Mikrolaineahju pastavalmistajas tehtud pastaga või MicroGourmet’ga tehtud aurutatud köögiviljadega.

Additional Note:

* * küsige oma kalakaupmehe käest jätkusuutlikest allikatest pärinevate valikute kohta.