Skip to content
Back to Recipes

Kartuli-šokolaadi muffinid

Kartuli-šokolaadi muffinid

Ingredients (4 people):

  • Koostisained, 6 muffinit
  • 140 g kartuleid
  • ½ dl vett
  • 40 g sulavõid
  • 1 ½ dl tuhksuhkrut
  • 2 muna
  • 70 g (u 1 ½ dl) peenelt hakitud sarapuupähkleid
  • 1 spl kakaod
  • ½ dl jahu
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • 2 spl piima
  • 40 g tumedat šokolaadi
  • 25 g jämedalt hakitud sarapuupähkleid
  • 2 tl vaniljesuhkrut

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 30 min.

Difficulty: average

Preparation:

Võtke küpsetusrest ahjust välja ja pange silikoonist küpsetusalus selle peale ning soojendage ahi 180 °C.

Koorige kartulid ja lõigake need väiksemateks tükkideks.

Pange vesi ja kartulid MicroCook 1 l kannu, kaas peale ja valmistage 6–7 min 600 W juures. Laske seista 5 min. Kurnake ja purustage
pudrunuiaga.

Vahustage või ja tuhksuhkur vahustusotsikuga ExtraChefiga. Lisage ükshaaval munad. Lisage kartulid, peenelt jahvatatud sarapuupähklid, kakao, jahu ja küpsetuspulber ning vahustage uuesti.

Sulatage võid ja šokolaadi MicroCook 1l kannus ½ minutit 600 W juures. Pange see ettevaatlikult taignale ja jaotage silikoonist
muffinivormi.

Raputage peale sarapuupähkleid ja vanillisuhkrut ning küpsetage 30 min.

Soovitus
Serveerige vähese vanillisuhkruga segatud Kreeka jogurtiga.